boxee :: forums  

Go Back   boxee :: forums > boxee community > general boxee help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 23rd, 2010, 06:55 PM
akshunj akshunj is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: ATL
Posts: 92
Send a message via Yahoo to akshunj
Default Does the UPNP *client* work?

I've read a bunch of conflicting posts on this, so I'd like to hear some actual experiences. Has anyone successfully used UPNP? The linux subforum says it doesn't work. But a couple of Mac users seem to be blissfully using it.

I just set up MediaTomb on my home server, and I have verified that it works by using VLC. In fact it is the smoothest media experience I have ever had. I just enable UPNP in VLC, and in a few moments it finds all of the files I added to MediaTomb. Streaming is perfect. No skips, pauses or stutters.

When I tried to use UPNP for Boxee, I went into setup and searched UPNP shares, but there was nothing. Then I tried to manually add the IP, but I kept getting a "connection timed out" error. I even tried to edit the guisettings file, to "True" for the UPNP client, but this was already done, so no dice.

And, before anyone suggests it, I don't use SAMBA. In general, I have had horrible streaming experiences with it. And the setup is more than a pain. MediaTomb took 5 minutes to set up and works like a champ with VLC.

Anyway, what kind of experience is everyone else having with this feature?

--Akshun J
__________________
Boxee BETA (always the latest)
HTPC - ASRock micro-ATX w/ NVidia 8200 onboard graphics (VDPAU) (AMD Athlon2 X2 2.9Ghz dual-core, 2GB RAM, gigabit LAN), bluetooth mouse/keyboard combo, Microsoft MCE IR remote
Linux Mint 9 Isadora 32-bit (Ubuntu 10.04), VGA-out, Optical Audio-out


Home-Server - Old-ass Athlon single-core system w/ 512MB RAM, gigabit LAN, 1TB external HD
Ubuntu 9.10 32-bit server edition, SABnazd, Episode Butler, MediaTomb, Samba, NFS
Reply With Quote
  #2  
Old March 23rd, 2010, 07:02 PM
darcilicious darcilicious is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orbiting Venus
Posts: 12,299
Default

My UPnP sources come and go (so far I have Orb's server, SimplifyMedia which uses Bonjour, and Windows Home Server) as does my ability to actually make use of them when they do show up.

Possibly the biggest issues you're running into are various network related bugs. I know that SMB in a primarily Windows environment is probably impacting my ability to use UPnP consistently. I'm Very Eagerly awaiting the next release because I believe the networking bits will be working much better.

What OS are you on -- you kind of implied Linux but I didn't want to assume and since you posted in the general boxee help forum... it's hard to know for sure
__________________
Note: This is a users/community forum. For official support, fill out a Support Request and visit the Support Site. See also: Live TV FAQ, v1.5 Desktop Release Notes, and Most Popular Apps available on v1.5 Desktop.

Boxee v0.9.23.15885 and Plex Media Center v0.9.5.2 beta on HP m8400f Vista x86 HTPC running Intelliremote/SageTV 7.1/Subsonic/AirVideo via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550. Boxee Box v1.5 beta with a 32" Panasonic TC-L32X2 all orbiting an HP EX490 MediaSmart Server/WHS+MediaSonic w/12TB of storage.
Reply With Quote
  #3  
Old March 23rd, 2010, 07:23 PM
agentlame's Avatar
agentlame agentlame is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cleveland, OH
Posts: 3,713
Send a message via AIM to agentlame
Default

Should be working fine.

Here is an example of a Linux user using it:
http://forum.boxee.tv/showpost.php?p=59612&postcount=54

From the Netflix thread:
http://forum.boxee.tv/showthread.php?t=3385&page=2

What are your examples of it NOT working on Linux?

BTW, I am also assuming you're using Linux, based on your post. If the question is 'Is the UPnP client working [on Linux]', this should have been posted in the Linux forum.
__________________
personal: boxee | twitter | boxee hq
boxee: boxee chat | boxee wiki | boxee plugins

i run boxee 0.9.20 on: ubuntu 9.10, windows xp sp3 (virtual machine), windows 7 and a neuros link hacked to all hell.

what super powers does a 'super mod' have? the 'super ban'... that, and laser vision.
Reply With Quote
  #4  
Old March 23rd, 2010, 07:55 PM
darcilicious darcilicious is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orbiting Venus
Posts: 12,299
Default

We-elllll... those are some pretty old posts, Mr. Agent Man Samba broke with the very first public beta release but worked fine up until then. So there may be some UPnP issues that have cropped up as well with beta...
__________________
Note: This is a users/community forum. For official support, fill out a Support Request and visit the Support Site. See also: Live TV FAQ, v1.5 Desktop Release Notes, and Most Popular Apps available on v1.5 Desktop.

Boxee v0.9.23.15885 and Plex Media Center v0.9.5.2 beta on HP m8400f Vista x86 HTPC running Intelliremote/SageTV 7.1/Subsonic/AirVideo via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550. Boxee Box v1.5 beta with a 32" Panasonic TC-L32X2 all orbiting an HP EX490 MediaSmart Server/WHS+MediaSonic w/12TB of storage.
Reply With Quote
  #5  
Old March 26th, 2010, 09:54 PM
akshunj akshunj is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: ATL
Posts: 92
Send a message via Yahoo to akshunj
Default

Quote:
Originally Posted by agentlame View Post
Should be working fine.

Here is an example of a Linux user using it:
http://forum.boxee.tv/showpost.php?p=59612&postcount=54

From the Netflix thread:
http://forum.boxee.tv/showthread.php?t=3385&page=2

What are your examples of it NOT working on Linux?

BTW, I am also assuming you're using Linux, based on your post. If the question is 'Is the UPnP client working [on Linux]', this should have been posted in the Linux forum.
My example of it NOT working on Linux is ME, myself and I. Again, it works fine in VLC, so I know it's not a network issue. I could be wrong, but I thought that UPnP was OS agnostic. If it's working on Mac, it should be working on Linux, right? But I suppose since there is different *Boxee* functionality between platform versions, perhaps UPnP just isn't implemented in Linux.

And, thanks for the reply Agent Lame, but the examples you linked to are from the Alpha. I have not read of any successes with the Beta. That's why I'm asking...
__________________
Boxee BETA (always the latest)
HTPC - ASRock micro-ATX w/ NVidia 8200 onboard graphics (VDPAU) (AMD Athlon2 X2 2.9Ghz dual-core, 2GB RAM, gigabit LAN), bluetooth mouse/keyboard combo, Microsoft MCE IR remote
Linux Mint 9 Isadora 32-bit (Ubuntu 10.04), VGA-out, Optical Audio-out


Home-Server - Old-ass Athlon single-core system w/ 512MB RAM, gigabit LAN, 1TB external HD
Ubuntu 9.10 32-bit server edition, SABnazd, Episode Butler, MediaTomb, Samba, NFS
Reply With Quote
  #6  
Old March 26th, 2010, 10:08 PM
darcilicious darcilicious is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orbiting Venus
Posts: 12,299
Default

Can you browse to any of the media via the Files function in Boxee? Something like Files / Network / UPnP / "source" / media files ?

I just tried to browser to a folder of mp3 files via Orb's UPnP service and got "no results found" after selecting a particular folder.

Edit: I had better luck with some other UPnP service on my Windows Home Server (twonky maybe, definitely not the Windows Media Connector one though).
__________________
Note: This is a users/community forum. For official support, fill out a Support Request and visit the Support Site. See also: Live TV FAQ, v1.5 Desktop Release Notes, and Most Popular Apps available on v1.5 Desktop.

Boxee v0.9.23.15885 and Plex Media Center v0.9.5.2 beta on HP m8400f Vista x86 HTPC running Intelliremote/SageTV 7.1/Subsonic/AirVideo via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550. Boxee Box v1.5 beta with a 32" Panasonic TC-L32X2 all orbiting an HP EX490 MediaSmart Server/WHS+MediaSonic w/12TB of storage.
Reply With Quote
  #7  
Old March 28th, 2010, 12:34 PM
akshunj akshunj is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: ATL
Posts: 92
Send a message via Yahoo to akshunj
Default

Quote:
Originally Posted by darcilicious View Post
Can you browse to any of the media via the Files function in Boxee? Something like Files / Network / UPnP / "source" / media files ?

I just tried to browser to a folder of mp3 files via Orb's UPnP service and got "no results found" after selecting a particular folder.

Edit: I had better luck with some other UPnP service on my Windows Home Server (twonky maybe, definitely not the Windows Media Connector one though).
Nope, I tried that too. It's a MediaTomb UPnP server, BTW. I go to files/network/upnp/ and then immediately get "no results found". And again, VLC sees the server fine and streaming works perfectly. Not sure what the deal is with Boxee.
__________________
Boxee BETA (always the latest)
HTPC - ASRock micro-ATX w/ NVidia 8200 onboard graphics (VDPAU) (AMD Athlon2 X2 2.9Ghz dual-core, 2GB RAM, gigabit LAN), bluetooth mouse/keyboard combo, Microsoft MCE IR remote
Linux Mint 9 Isadora 32-bit (Ubuntu 10.04), VGA-out, Optical Audio-out


Home-Server - Old-ass Athlon single-core system w/ 512MB RAM, gigabit LAN, 1TB external HD
Ubuntu 9.10 32-bit server edition, SABnazd, Episode Butler, MediaTomb, Samba, NFS
Reply With Quote
  #8  
Old March 28th, 2010, 12:43 PM
darcilicious darcilicious is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orbiting Venus
Posts: 12,299
Default

Yeah, wonky UPnP via Boxee -- probably worth reporting via jira if UPnP is important to you. Note that a lot of Boxee functions are supported via UPnP and that may go for resolving / index content items (tv shows, movies, etc), though I'm not sure. I know that the "share" option is not available on items via UPnP playback (when browsed via Files / Network).
__________________
Note: This is a users/community forum. For official support, fill out a Support Request and visit the Support Site. See also: Live TV FAQ, v1.5 Desktop Release Notes, and Most Popular Apps available on v1.5 Desktop.

Boxee v0.9.23.15885 and Plex Media Center v0.9.5.2 beta on HP m8400f Vista x86 HTPC running Intelliremote/SageTV 7.1/Subsonic/AirVideo via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550. Boxee Box v1.5 beta with a 32" Panasonic TC-L32X2 all orbiting an HP EX490 MediaSmart Server/WHS+MediaSonic w/12TB of storage.
Reply With Quote
  #9  
Old March 29th, 2010, 12:33 AM
Yono Yono is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default

I'm having a similar problem. My situation is that I am running mediatomb off my linux box, and boxee on my WinXP box.

Unlike the OP, I can access my mediatomb share through the file browser, but after I added the network share to my music and video libraries, it says Not Connected and won't scan them to add to my libararies.

Accessing through the file browser is a decent temporary solution, but causes me to miss out on much of the boxee functionality. Any suggestions?
Reply With Quote
  #10  
Old March 29th, 2010, 12:38 AM
darcilicious darcilicious is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2009
Location: Orbiting Venus
Posts: 12,299
Default

The next release *may* address the no connection error... from what I've been following samba has been the issue they've been most trying to address; not sure what the status of UPnP is. I'd wait for the next beta version and if there are still problems with UPnP, then post a bug report...
__________________
Note: This is a users/community forum. For official support, fill out a Support Request and visit the Support Site. See also: Live TV FAQ, v1.5 Desktop Release Notes, and Most Popular Apps available on v1.5 Desktop.

Boxee v0.9.23.15885 and Plex Media Center v0.9.5.2 beta on HP m8400f Vista x86 HTPC running Intelliremote/SageTV 7.1/Subsonic/AirVideo via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550. Boxee Box v1.5 beta with a 32" Panasonic TC-L32X2 all orbiting an HP EX490 MediaSmart Server/WHS+MediaSonic w/12TB of storage.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:42 PM.


skin based on greenzero from vBSkins.com

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.